Articole & Tutoriale VoIP

Alo! de la Aastra

01 Dec 2006

Telefoanele IP Aastra , distribuite in Romania de MODULO Consulting ofera numeroase functionalitati avansate, usurand construirea unei solutii de telefonie IP. Aparatele sunt usor de configurat, fie utilizand meniul interactiv fie utilizand pagina web de administrare. Facilitatile oferite (numere "rapide", apel in asteptare, transferul apelului, etc) pot fi personalizate de catre utilizator, dupa autentificarea sa prealabila (username si parola), prin cele doua interfete mentionate.

O particularitate a telefoanelor Aastra este aceea ca suporta alimentarea de tip PoE prin echipamente de retea ce respecta standardul IEEE 802.3af (48V). Astfel, prin intermediul cablului de retea, este permisa atat conectarea la reteua IP/VoIP, cat si alimentarea echipamentului. De acum incolo, in prelungitor sau in priza de perete va fi intotdeuna un loc liber!

Incepand cu luna Octombrie, toata gama de telefoane Aastra a fost echipata standard cu alimentatoare universale, alimentatoarele de tip PoE livrandu-se la cerere.

Odata cu lansarea versiunii 1.3 de firmware, echipamentele Aastra suporta optiunea de BLF. Aceasta optiune permite monitorizarea extensiilor dintr-o retea locala de telefonie, configurate in prealabil pentru a fi monitorizate. Astfel, un semnal luminos de pe telefon indica starea interiorului supervizat (efectueaza sau primeste un apel sau este implicat intr-o convorbire).

Aceasta optiune de monitorizare a fost extinsa in versiunea 1.4 de firmware, apelul primit de un alt interior putand fiind preluat de pe telefonul Aastra (BLF Call Interception).

Acestea sunt doar cateva din facilitatile pe care le ofera echipamentele Aastra, fiind astfel recomandate pentru aplicatii de tip secretariat, si