Comunicate de presă

Modulo a proiectat şi integrat o soluţie modernă de comunicare pentru Bursa de Valori Bucureşti

28 Nov 2012

Tenora, divizia VoIP a Modulo Consulting, a facilitat migrarea soluţiei de telefonie clasică utilizată de catre Bursa de Valori București la un sistem  de comunicare telefonică VoIP bazat pe echipamente Xorcom.

Bucureşti, 28 noiembrie 2012. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Modulo Consulting au colaborat pentru a implementa o soluţie VoIP modernă şi flexibilă care să îi ofere instituţiei financiare funcţionalităţile necesare unei comunicări eficiente şi să ducă la reducerea costurilor. Tenora, divizia VoIP a Modulo, a ales un sistem bazat pe echipamente Xorcom care să înlocuiască sistemul analog ce nu mai făcea faţă nevoilor de comunicare ale BVB şi care să ofere flexibilitatea şi stabilitatea necesare desfăşurării eficiente a activităţii.

Soluţia Xorcom proiectată şi implementată de către divizia Tenora este formată dintr-un sistem principal şi unul secundar, acesta din urmă preluând comunicarea BVB în cazul în care sistemul principal nu  functionează corespunzator.  Noua soluţie oferă 60 de extensii, cu posibilitatea creşterii numărului de extensii fără costuri adiţionale, teleconferinţe simultane cu apelanţi locali sau din străinătate, sistem de înregistrare a apelurilor telefonice pentru referinţe viitoare, mesaje predefinite şi anunţuri diverse pentru apelanţi, control flexibil al apelurilor şi integrarea telefoniei mobile în sistemul de comunicare. De asemenea, soluţia vine cu funcţionalităţi de comunicare integrată precum transmiterea mesajelor vocale şi a faxurilor sub formă de mesaje tip e-mail.

Deşi bugetul BVB pentru acest proiect a fost unul limitat, prin colaborarea cu Tenora şi Xorcom, instituţia financiară beneficiază acum de o soluţie eficientă atât din punct de vedere al nevoilor de comunicare, cât şi din punct de vedere al costurilor. Noul sistem reduce semnificativ cheltuielile anuale aferente comunicaţiilor de voce prin rutarea apelurilor către destinatari în funcţie de rutele cu tarif minim.

"Colaborarea cu echipa Tenora a fost eficientă şi plcută. Au înţeles exact atât nevoile, cât şi limitările noastre şi ne-au propus o soluţie care să ne ofere toate funcţionalităţile vitale într-un domeniu atât de dimanic precum cel financiar, totul fără a necesita o investiţie pe care BVB să nu o poată susţine", a declarat Ştefan Nanescu, Director IT&C, Bursa de Valori Bucureşti

„Având o experienţă solidă pe piaţa VoIP dobândită prin numeroase implementări de succes pentru companii din domenii variate şi de dimensiuni diferite, Tenora a răspuns cu succes provocării BVB de a implementa o soluţie de comunicare modernă şi eficientă care să răspundă tuturor cerinţelor clientului fără a impune costuri ce nu puteau fi susţinute”,a explicat Bogdan Moldovan, Managing Partner la Modulo Consulting.

Tenora, divizia VoIP a Modulo Consulting, proiectează şi implementează soluţii de comunicare avand ca obiective economia de timp şi resurse, eficientizarea proceselor de business şi susţinerea activităţilor complexe ale companiilor în efortul de a-şi creşte afacerile şi a-şi mări gradul de profitabilitate.

Despre Modulo Consulting

Cu peste 10 ani de experienţă în domenii ale segmentului IT&C precum consultanţa, management de proiect, soluţii avansate  pentru companii, Modulo Consulting oferă companiilor servicii profesionale, personalizate și complete. Prin divizia Tenora,  Modulo Consulting se ocupă de livrarea de echipamente şi telefoane VoIP, de consultanţă şi integrare de soluţii VoIP complete.  Pentru mai multe detalii, vizitaţi http://www.modulo.ro

Despre Bursa de Valori Bucureşti

Fondată în 1995, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este cel mai important jucător de pe piaţa de capital din România, instituţia financiară având ca scop construirea celei mai performante pieţe de capital din Europa de Sud-Est şi crearea de oportunităţi de investiţie atractive într-un mediu dinamic şi transparent. BVB execută tranzacţii electronice pe pieţe de capital diferite cu diverse tipuri de instrumente fiananciare, acţiuni, drepturi, obligaţiuni şi altele. Companiile listate pe BVB sunt atât jucători locali din diverse sectoare cât şi firme internaţionale. Detalii pe http://www.bvb.ro