Comunicate de presă

Modulo readuce nota personală în afaceri cu soluţia de comunicare şi colaborare video Aastra BluStar

25 Oct 2012

Proaspăt adăugată portofoliului diviziei de comunicare şi colaborare VoIP, Tenora, soluţia de videoconferinţe HD Aastra BluStar aduce o notă personală convorbirilor de afaceri, stimulând şi susţinând colaborarea şi ajutând la mărirea productivităţii.

Bucureşti, 24 octombrie 2012. Modulo Consulting şi-a extins gama de soluţii de comunicare şi colaborare pentru companii a diviziei VoIP Tenora prin adăugarea Aastra BluStar (http://modulo.ro/aastrablustar). Oferind o experienţă deosebită utilizatorilor bazată pe imagini video de înaltă calitate, notă personală a discuţiilor şi negocierilor, flexibilitate şi adaptabilitate la toate nevoile de comunicare ale companiilor, implementarea soluţiei de videoconferinţă SIP Aastra BluStar duce la scăderea investiţiilor în călătorii şi măreşte productivitatea angajaţilor.

Soluţie de comunicare şi colaborare video HD, Aastra BluStar funcţionează pe o infrastructură de tip server-client. Serverul de aplicaţii, BluStar Application Server (BAS), susţine sistemul de videoconferinţă şi colaborare multidirecţionale, aplicaţiile de mărire a performanţei şi de management al soluţiei, la acesta conectându-se staţiile client, cele folosite de utilizatorii finali. Pentru a se adapta reţelei şi infrastructurii deja existente, staţiile-client pot fi telefoane multimedia de birou BluStar 8000i extrem de performante, sau aplicaţii software ce se instalează pe PC sau notebook, dar şi pe telefoanele şi tabletele iOS (iPhone şi iPad).

Partajarea monitorului, rularea aplicaţiilor business în paralel cu videoconferinţele HD multidirecţionale, managementul automat al lăţimii de bandă, serverul VPN integrat pentru accesul la distanţă, aplicaţiile pentru mobilitate maximă (BluStar pentru iPhone şi iPad), integrarea rapidă în infrastructura şi în procesele de business existente sunt doar câteva dintre funcţionalităţile şi beneficiile ce impun Aastra BluStar ca nou standard al comunicării în timp real în afaceri.

Păstrarea notei personale în afaceri este extrem de importantă nu doar în comunicarea cu clienţii, dar şi în cea cu partenerii de afaceri şi diverşii colaboratori, deoarece toţi suntem mai deschişi când interacţionăm cu latura umană şi nu cu cea impersonală a unui business. Videoconferinţele şi colaborarea în timp real ce recreează experienţele ‚faţă în faţă’ reduc nu doar timpul şi resursele financiare investite în călătorii, dar şi durata discuţiilor dintre participanţi, elementele vizuale fiind extrem de importante în înţelegerea chestiunilor dezbătute şi găsirea soluţiilor optime” a explicat Bogdan Moldovan, Managing Partner la Modulo Consulting.

Aastra BluStar (http://modulo.ro/aastrablustar) este extrem de uşor de instalat şi configurat, totul bazându-se pe aplicaţii web sau desktop intuitive şi uşor de configurat. Preconfigurările şi programele instalate sunt astfel gândite încât să reducă timpul necesar punerii în funcţiune a noului sistem de comunicare şi colaborare video integrată. De asemenea, Aastra BluStar le oferă companiilor configurări redundante pentru acele scenarii de utilizare în care funcţionarea permanentă a soluţiei de comunicare este estenţială în desfăşurarea activităţii.

Despre Modulo Consulting

Cu peste 10 ani de experienţă în domenii ale segmentului IT&C precum consultanţă, management de proiect, soluţii avansate pentru companii, Modulo Consulting oferă companiilor servicii profesionale, personalizate și complete. Prin divizia Tenora, Modulo Consulting asigură livrarea de echipamente şi telefoane VoIP, consultanţă şi integrare pentru soluţii VoIP complete. Pentru mai multe detalii, vizitaţi http://www.modulo.ro